6.9.08

David Sumner

Ev sahibi olacak adam, nasıl bir avize ya da abajur koyduysa odaya, aleti açıp da içindeki ampulu değiştirmek mümkün olmuyor günlerdir. Geceler karanlık, her şey karanlık. Ev sahibi üstünde tulum, elinde dril sürekli bir şeyler tamir eden adam olduğu için söylediğim anda büyük bir hevesle gelecek ve benim bir haftadır açamadığım avize ya da abajuru saniyesinde açacak, "herif bir avizeyi ya da abajuru açmaktan aciz" diye düşünecek ve olayı evde "hanım bizim kiracı bir ampulu bile değiştiremiyor, ehueuhhue." şeklinde anlatacak.

Straw Dogs'da Dustin Hoffmann'ın hayat verdiği David Sumner, işte bu tamir işlerinden anlamayan, becereksiz, "ordan kerpeteni getirsene..." dediğinde pense getirip adamı deli eden erkeklerin kahramanıdır. "Adam bir ekmek kızartma makinesini tamir, bir garajı adam edemedi, ama sonunda hayvan gibi herifleri teker teker harcadı" diye teselli bulurlar.

(Şu dakika apartmanı bassa dağ gibi psikopat bir takım adamlar hepsini teker teker harcayacak olan benim, sen değilsin ev sahibi efendi. Mavi tulumu çekip bütün gün taktuktaktuk onu bunu tamir etmek diil işte bütün olay.)

No comments: