24.9.08

Yeter Hayriye tamam!

Ahlaklı erdemli olmak, doğru bildiğin yoldan şaşmamak, bu yollarda çekilen bütün acılara göğüs vermek falan Yaprak Dökümü'nün biz seyircilere aşıladığı, kah ağlatıp kah gülerken düşündürdüğü çok faydalı şeyler de, asıl bu dizinin insanlığa en büyük hediyesi ve faydası Ali Rıza Amca tarafından sıklıkla söylenen "Yeter Hayriye tamam!" sözüdür.
Ne zaman yolunda gitmeyen ya da çok yolunda giden bir şey olsa, bu Hayriye Hanım abartılı bir sevinçle ya da üzünçle, böyle ahlıvahlı, amanmamanlı konuşmaya başlıyor. İşte tam o sırada Ali Rıza Bey, ağır ağır doğruluyor yerinden, adamın yüzünde sözcüklerle tarif edilemeyecek bir ifade, tane tane "Yeter Hayriye tamam!" diyor ve o anda ortama bir iki saniyelik bir sessizlik çöküyor.
İşte o iki saniyede öyle bir huzur var ki dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir dininde yok böyle bir huzur. On gündür falan ne zaman çıldıracak gibi olsam içimden tane tane "Yeter Hayriye tamam!" diyorum, saniyesinde bitiyor bütün dertler, sıkıntılar yeminlen. Tavsiye ediyorum herkese.

1 comment:

insumeyekesg said...

artık ben de içine düşülen dertler esnası bir "yeter hayriye tamam!" der oldum kendime. gerçekten işe yarıyor. tşkler ^^