5.9.08

The Life Before Her Eyes

Bir şanssız adam Vadim Perelman. Birbirinden güzel iki film çekti, ikisinden de gereken ilgiyi görmedi. Sovyet topraklarından geldiği için mi böyle oluyor, holivut ortamlarında bir dayısı yok da ondan mı böyle oluyor bilinmez, iyi işler yapmaya çalışan bu adam, umarız ya küsüp de elini ayağını çekmez bu işlerden ya da piyasa işlere kaptırmaz kendini.
Yaşadıkları kasabadan nefret eden, kasabada yaşayan diğer insanlarınkine benzer bir hayat yaşamamak için bir an önce okulu neyi bitirmeye bakıp da çekip gitmek isteyen, kendilerini diğer insanlardan farklı gören ve bir gün mutlaka kendi istedikleri hayatı yaşayacaklarına inanan iki genç kız okulun tuvaletinde muhabbet ederlerken silah sesleri duyarlar. Kısa bir süre sonra elinde makineli tüfek olan Fikirtepe saçlı bir çocuk, içlerinden birisini öldüreceğini ve buna kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyler, olaylar gelişir.

Stay, Donnie Darko, Butterfly Effect, Vanilla Sky vb. filmlerdeki olayı incelemiş bu filmin diğerlerinden en büyük farkı, karışık senaryosunu değerlerinden bir insanın, sonunda nasıl yorumlarsa yorumlasın(isterse en iyi tarafından yorumlasın) sonuçta büyük bir umutsuzluk ve boşvermişlikle karşı karşıya kalması. Film boyunca bahsedilen açan çiçek, coşan böcekle çok acı dalga geçilmiş. Belki de bu yüzden ilgi görmedi bu film. Bittiğinde imedebedeki olayı en az yedinoktasekizdir dedim, altınoktayedi çıktı. (bu kadar (u)mutsuz bir filmde altınoktakörler espirisi yapılmaz) Çok büyük yanlışlardaydı da uzun zamandır imdb, ilk defa bu kadar üzdü.

No comments: